Vi ved alle…

– at sundhedsvæsnet er presset og har været det længe. Vi ved også hver især hvilke konsekvenser, det kan have for både fagligheden og måden hvorpå både patienter, pårørende og sundhedspersonalet bliver mødt som de hele mennesker de er.

Undersøgelser viser desværre, at lige netop at dét at blive mødt som et helt menneske, kan være svært i et fortravlet sundhedsvæsen og at eksempelvis åndelig omsorg er et overset område, selv om det bør en dybt integreret del at sundhedsindsatsen.

Det er vi nødt til at handle på og det gør vi ved at udvikle og tilbyde uddannelse i åndelig omsorg, deltage i aktuelle debatter, som her i forbindelse med sygeplejerskekonflikten – Læs indlægget her  og også tilbyde pusterum til et presset sundhedspersonale – som for eksempel en samtale hotline, det stressforebyggende kursus ‘Bevar mig vel’ og meget andet.

 

DKS arbejder for… 

  • at både patienter, pårørende og sundhedspersonale skal mødes som et hele mennesker for at kunne hele
  • at hvert eneste menneske er unikt og skal mødes i værdighed som hele mennesker – med ånd, sjæl og krop
  • næstekærlighed, respekt og ansvar for den svage
  • at det nytter, at arbejde for mere plads til nærvær og omsorg og tid til at blive berørt af hinanden som medmennesker.

Tror du også det nytter?

Vil du være med til at gøre en forskel for både patienter, pårørende og sundhedspersonale?

Det er et helt unikt fælleskab med rum for sparring, refleksion og vækst både som menneske og fagperson – alt sammen noget, der kan udruste til at skærpe øjet for værdig pleje. 

Helene Sejergaard

Hospicesygeplejerske

Kampagnen kører fra 19. marts til d. 17.september 2021.

Du kan hente flyeren her.