Forum for Værdig Pleje og Omsorg engagerer sig i debatten om legalisering af aktiv dødshjælp og nye initiativer vil blive tilføjet løbende.

 

Initiativer
1. Udarbejdelse 4 anbefalinger
: Anbefaling om at stemme imod borgerforslaget om legalisering af aktiv dødshjælp sammen med yderligere tre anbefalinger. I anbefalingerne præsenteres begrundelserne for at stemme imod legalisering af aktiv dødshjælp sammen med en uddybende version og nogle betragtninger, der ligger til grund for vores holdning.
Anbefalingerne er underskrevet af 10 organisationer samt har støtteerklæringer fra 3 organisationer og er sendt til samtlige politikere i Folketinget, de sundhedspolitiske ordførere, Udvalget for en mere værdig død’, samt Folketingets sundhedsudvalg.
Læs dem her: Anbefalinger eller se dem samt støtteerklæringerne på Folketingets sundhedsudvalgs side HER

 

Der er udsendt en pressemeddelelse om de fire anbefalinger  – Læs den her

 

Kronik i Kristeligt Dagblad d.12.juli – ‘Alle har ret til at få hele livet med’
Kronikken er underskrevet af 13 sygeplejersker fra det palliative felt og skrevet af udviklingskonsulent Annette Langdahl og senior rådgiver i DKS Grete Schärfe samt et opfølgende debatindlæg i Kristeligt Dagblad Følg linket HER

 

Forskellige arrangementer og oplæg om aktiv dødshjælp både online og fysisk har været afviklet i efteråret 2023 og foråret 2024 – med den gennemgående titel:  Er det uværdigt at have behov for hjælp?
Derudover deltog FVPO i Folkemødet på Bornholm med i alt to debatter og fik her givet gode input i de forskellige andre debatter  læs bla. her i Kristeligt Dagblad (hvis du har abonnement): 

 

Læs mere om deltagelsen her

 

Der planlægges lige nu, hvad de næste mulige skridt kan være.