VI ARBEJDER UD FRA ET KRISTENT MENNESKESYN OG HAR KRISTNE VÆRDIER SOM KLANGBUND.

 

For os betyder et kristent menneskesyn: 

at ethvert menneske er unikt og skabt i Guds billede og til fællesskab og relationer.

at alle mennesker har uendelig værdi i sig selv; er uerstattelige, lige værdige og værdifulde. Værdighed er noget man tilsiges og dermed ikke noget man skal gøre sig fortjent til.

at alle mennesker er elsket af Gud, og al kærlighed har Gud som kilde. Kærlighed er ikke noget vi skal præstere, men noget vi selv modtager og lader gå videre til vores medmennesker. ”Vi elsker, fordi han (Gud) elskede os først” (1. Johannesbrev kapitel 4 vers 19)

LIVET SÆTTES I ET SÆRLIGT LYS, HVOR DER ER PLADS TIL AT VÆRE MENNESKE, BÅRET AF GUDS KÆRLIGHED SOM GIVES VIDERE I MØDET MED MEDMENNESKET  

 

For os indebærer et kristent menneskesyn: 

at ethvert menneske har krav på at blive mødt med næstekærlighed og blive set som et helt menneske med værdighed og respekt, denne værdighed må ikke krænkes.

at der i relationen til og omsorgen for medmennesket er både ”væren” (måden vi er på) og ”gøren” (måden vi gør tingene på)

Forum for Værdig Pleje og Omsorg ønsker i mødet med medmennesket: patienter, pårørende, sundhedspersonale, studerende, elever og andre at vise og tale det kristne menneskesyn ind i en praksis, hvor det ind imellem opleves svært at kunne favne det hele menneske og give plads til sårbarheden.

Det kristne menneskesyn er grundlaget i alle DKS tilbud og initiativer, som du kan læse mere her om på siden.

Vi står klar…

“til at lindre enhver som er svag
Vi vil kæmpe den udsattes sag
Vi vil værne om alt hvad vi ved, er menneskelighed”

Det synger Louise Beinthin i sangen ‘Løftet’,’ som hun har skrevet i forbindelse med, at hun blev færdig som sygeplejerske i 2018.

Download pdf: Tekst ‘Løftet’ af Louise Beinthin

Hvad er det kristne menneskesyn ifølge dig?

Hør sygeplejestuderende Camilla Kaltoft svare på det spørgsmål under Landsmødet 2018.