Tak for et godt landsmøde!

Et par håbefulde dage for sundhedspersonalet

Fredag til lørdag d. 15. og 16. marts åbnede Dansk Kristelig Sygeplejeforening dørene til årets temaeftermiddag og landsmøde under temaet ”Håb”.  130 tilmeldte strømmede til fra fjern og nær, i en bred alderskategori fra unge under uddannelse over færdiguddannede sygeplejersker og social-og sundhedsassistenter til pensioneret sygeplejepersonale.

Selvom parkeringspladserne ved Diakonhøjskolen i Højbjerg hurtigt slap op, og der var en kraftig blæst, så flere ankom med uorden i frisuren, så var der intet, der kunne stoppe de passionerede omsorgsprofessionelle. Ikke engang tre timers ventetid i kø på motorvejen omkring Vejle fik folk til at opgive at komme frem. Hvorfor?

Læs resten af indlægget her. 

 

Vinder af årets omsorgspris

“Den fornemste pris man kan få” sagde årets vinder af omsorgsprisen, Malene Thomsen, da hun fik overrakt prisen på temadagen.

Det er ledelsen, kollegaer og borgere, der har indstillet Malene Thomsen, der til daglig er stomi-sygeplejerske i Kolding Kommu

“En ildsjæl og rollemodel som sygeplejerske, hun meget fagligt kompetent, hun brænder for at yde sygepleje, der har til mål at skabe livskvalitet for den enkelte borger, idet hun tager afsæt i det, der er vigtigt for det enkelte menneske.”

Læs resten af indlægget her. 

 

Vi står klar…

“til at lindre enhver som er svag
Vi vil kæmpe den udsattes sag
Vi vil værne om alt hvad vi ved, er menneskelighed”

Det synger Louise Beinthin i sangen ‘Løftet’,’ som hun har skrevet i forbindelse med, at hun blev færdig som sygeplejerske i 2018. Louise sang sin sang som afslutning på temadagen og mange blev berørte af de smukke ord.

Download pdf: Løftet af Louise Beinthin

Bøn for sygeplejen 

Vi takker dig
for denne nye dag, og for nattens livgivende hvile.
Tak fordi du kan bruge hver enkelt af os på de forskellige områder, vi arbejder indenfor i sygeplejen, enten vi er ansatte eller frivillige.

Vi beder for
alt plejepersonalet på sygehusenes sengeafdelinger, hvor patienterne møder det eksistentielle og åndelige allermest og spørger: Hvem er jeg? Hvor kommer jeg fra? Er der en mening med det hele? Er der et liv efter døden?

Læs resten af bønnen her. 

Mit hjerte er fyldt til randen af taknemmelighed efter denne weekend. Det er i sandhed en oase at være her og dele det åndelige fællesskab – på tværs af generationer. Vi unge trænger sådan til det!
At være sammen med jer her, og dele kaldet og troen – det har berørt mig dybt.

Louise Beinthin

Sygeplejerske, Psykiatrisk Akutmodtagelse i Vordingborg, førstegangsdeltager

Oplæg: Omsorg for dig 

Udviklingskonsulent Annette Langdahl holdt oplæg om ‘sårbarhed og om at blive bevaret i en hektisk tid’

Download pdf: Oplæg om sårbarhed

Se vores tilbud om stressforebyggelse for omsorgspersonale.

 

Særforestilling: Sommerlejre 1964-1989

Nogle vil huske, at der på landsmødet 2018 var knas i lysbillederne. I år viste formand Grete Schärfe forestillingen ‘i den rigtige rækkefølge’, der viser billeder fra DKS-sommerlejre.

Musikken er: 

  • ”Vi er børn af sol og sommer” af Festorgel.dk
  • ”Så kom den tid, vi længtes mod” af Festorgel.dk
  • ”Navnet Jesus blegner aldrig” af Arne Domnérus’ Kvartett. Evergreens fra Kanaan.