spiritual careHvordan indgår jeg i en dialog med patienten om hans eksistentielle behov?

 

Hvad siger jeg, hvis patienten udtrykker, at hun er bange for at dø? Eller at hun ønskler at dø?

 

Skal jeg selv have en tro for at kunne være patienten til hjælp i trosspørgsmål?

 

At opleve sig mødt, når man oplever en åndelig smerte eller gennemlever en eksistentiel krise forudsætter et personale med særlige kompetencer. Kan åndelig omsorg læres? Det tror vi. Til det formål har vi lavet en separat hjemmeside. Her kan du finde litteratur, projektbeskrivelser, debatforum, sygeplejefortællinger med refleksionsspørgsmål m.m. – alt sammen med henblik på at udvikle kompetencerne på det eksistentielle/åndelige felt. Ønsker du at besøge hjemmesiden? Klik her: www.aandeligomsorg.dk.

 

....Da jeg kom hen til hans seng, græd han: "Jeg vil ikke dø! Jeg har så meget at leve for. Jeg vil leve for min kone og mit barn!" Læs om døende Morten og reflekter over hvordan du ville reagere på hans råb om hjælp her:

 

Aktuelt

2 IMG 3865

Åndelig omsorg

Hvordan indgår jeg i en dialog med patienten om hans eksistentielle behov? Hvad siger jeg, hvis patienten udtrykker, at hun er bange for at dø?

4 IMG 3901

Stress og sygepleje

Kan stress undgås i en presset hverdag? Hvordan forholder jeg mig til urimelige krav? Hvad kan jeg gøre for at opleve et arbejdsmiljø præget af overskud?

omsorgspris

Omsorgspris

DKS kalder sig ”et forum for værdig pleje”. For at fremme en værdig pleje har vi siden 2015 hvert år kåret en vinder af DKS’ Omsorgspris. Prisen går til en sygeplejerske...

litteratur

Litteratur

Her vil du finde anmeldelser af bøger, der har relation til omsorg, etik, eksistens, tro og værdig pleje. Husk, du vil også finde litteratur, der har med åndelig omsorg at gøre...

Seneste artikler

DKS nyhedsbrev

Hold dig opdateret med nyheder fra vores forening.

DKS medlemskab

Ønsker du at være medlem af vores forening.