Kan stress undgås i en presset hverdag?

 

Hvordan forholder jeg mig til urimelige krav?

 

Hvad kan jeg gøre for at opleve et arbejdsmiljø præget af overskud?

 

Stress er et stigende problem i omsorgsfagene. Mange, som sygemeldes med stress, vender efter endt sygeorlov tilbage til det samme miljø, som gjorde dem syge. Hvordan forholder vi os konstruktivt til den situation? Har vi mod til at rejse os og sige stop overfor urimelige krav? Og hvordan forebygger vi, at vi i det hele taget bliver stressede?

 

Det er spørgsmål, som mange i sundhedssektoren stiller i disse år. Og det er spørgsmål, som der er blevet undervist i på DKS’ seneste landsmøder. Du kan læse artikler om emnet i årsskrifterne for 2014 og 2015.

 

I øjeblikket søger vi midler til at udvikle stressforebyggende aktiviteter: - en hotline, samtalegrupper, individuelle, korte forløb med terapeut samt udarbejdelse af en ”pauseguide”. Læs om Meditativ vandring maj 2017 her og hold øje med kommende arrangementer under ”Aktuelt”.

Aktuelt

2 IMG 3865

Åndelig omsorg

Hvordan indgår jeg i en dialog med patienten om hans eksistentielle behov? Hvad siger jeg, hvis patienten udtrykker, at hun er bange for at dø?

4 IMG 3901

Stress og sygepleje

Kan stress undgås i en presset hverdag? Hvordan forholder jeg mig til urimelige krav? Hvad kan jeg gøre for at opleve et arbejdsmiljø præget af overskud?

omsorgspris

Omsorgspris

DKS kalder sig ”et forum for værdig pleje”. For at fremme en værdig pleje har vi siden 2015 hvert år kåret en vinder af DKS’ Omsorgspris. Prisen går til en sygeplejerske...

litteratur

Litteratur

Her vil du finde anmeldelser af bøger, der har relation til omsorg, etik, eksistens, tro og værdig pleje. Husk, du vil også finde litteratur, der har med åndelig omsorg at gøre...

Seneste artikler

DKS nyhedsbrev

Hold dig opdateret med nyheder fra vores forening.

DKS medlemskab

Ønsker du at være medlem af vores forening.