Når man bliver syg eller indlagt…
– bliver man truet på eksistensen og har behov for at eksistentielle og åndelige bekymringer og spørgsmål bliver imødekommet. Sker det ikke, kan der opstå psykiske lidelser, sociale problemer og forværring af de fysiske symptomer.
Desværre ser det ud til at det ikke altid sker. Nogle af årsagerne kan være blufærdighed, manglende tid, viden, personlige barrierer og manglende sprog for det eksistentielle/religiøse.
På kurserne arbejder vi med alle disse elementer, både via oplæg, drøftelser og øvelser både i grupper og i plenum – samt via praksisøvelser imellem modulerne.   (se kursist udtalelse nedenfor)
Læs mere om kurserne her  
Og/eller tilmeld dig Info webinaet:

Info webinar program:

  • Kort oplæg om de nye tendenser indenfor åndelig omsorg og bud på hvad åndelig omsorg er og kan være,  oplægget holdes af Annette Langdahl, sygeplejerske, master i Etik og Værdier og udviklingskonsulent i DKS og kursusleder på kurset ‘Åndelig omsorg i praksis’
  • Små smagsprøver på kurset.
  • Information om kurset ‘Åndelig omsorg i praksis’
  • Mulighed for at stille spørgsmål

Webinaret er gratis, tilmeld dig herunder og du modtager en velkomstmail med yderligere information samt et link til Zoom.

En af kursisterne siger om kurset:
“Gennem kurset har jeg fået udvidet sprog for de fænomener, der knytter sig til den holistiske sygepleje. Det har været styrkende at få serveret litteratur, som med forskellige vinklinger og videnskaber har skildret ‘åndelig omsorg’ som felt. Det har været en gave at kunne drøfte og perspektivere til egen praksis med mine medkursister. Fantastisk overblik fra underviseren, der gav plads til at vores samtaler gik af nogle omveje, for at komme til bunds i den enkelte tematik – Annette tog imod alle vores oplevelser, og gav os teoretisk spejling tilbage. Alt i alt et rørende og livgivende kursus, der har hjulpet mig til at “komme tilbage til mig selv” i sygeplejen. Gennem kurset har jeg fået udvidet sprog for de fænomener, der knytter sig til den holistiske sygepleje. Det har været styrkende at få serveret litteratur, som med forskellige vinklinger og videnskaber har skildret ‘åndelig omsorg’ som felt. Det har været en gave at kunne drøfte og perspektivere til egen praksis med mine medkursister. Fantastisk overblik fra underviseren, der gav plads til at vores samtaler gik af nogle omveje, for at komme til bunds i den enkelte tematik – Annette tog imod alle vores oplevelser, og gav os teoretisk spejling tilbage. Alt i alt et rørende og livgivende kursus, der har hjulpet mig til at “komme tilbage til mig selv” i sygeplejen.”
Louise, psykiatrisk sygeplejerske og deltager i online forløb.